da
DOWNLOAD HIGH RESOLUTION FLYER

Retrolicious...!
Marilyn Monroe's birthday Party!


Dans-, en cocktailfeest met Live entertainment

25 juni 2011
21:00 - 3:00.entree: 10,-

BUY TICKETS HERE
or at the door

Grand Café Brinkmann
(bovenzaal)

Grote Markt , Haarlem

‘Met de voetjes van de vloer’ op de naoorlogse singletjes uit de jaren ’50! Een knipoog naar de tijd van de Big Bands met “The Voice” Frank Sinatra, de Franse chansons van Edith Piaf en de Rock ’n Roll van Bill Haley en “The King” Elvis Presley...van Swing tot ruige Rock & Roll. Laat je inspireren door filmsterren als Fred Astaire, Cary Grant, Grace Kelly, Audry Hepburn en Marilyn Monroe en ‘maak de blits’ in je mooiste, leukste of meest chique outfit!

Marilyn Monroe's Birthday Party!
Het icoon van de 20ste eeuw is in juni 1926 geboren. Op 36-jarige leeftijd overleed het ultieme symbool uit de jaren ‘50 en daarmee werd haar eeuwige jeugdigheid gewaarborgd. Deze maand zou zij 85 zijn geworden, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Echt sterven zal Marilyn Monroe echter nooit. Daarom zullen wij tijdens Retrolicious 50’s Nightclub dus niet alleen proosten op haar 85e verjaardag, maar met een cocktail in de hand een ode brengen aan haar eeuwige schoonheid!


Tribute artieste, live actrice en zangeres Memory Monroe - foto John Melskens


rqw

Halverwege de 20e eeuw is Grand Café Brinkmann (1879) onder kunstenaars een geliefd trefpunt. In 1950 vestigde hier de Haarlemse Sociëteit Teisterband zich, bestaande uit o.a. Godfried Bomans, Harry Mulisch en Anton Heyboer. De naam van de kunstenaars sociëteit was ontleend aan de beroemde dichter Willem Bilderdijk die zich Graaf van Teisterband noemde en woonde in het huis wat later Grand Café Brinkmann werd. Hier organiseerde het collectief diverse culturele avonden. Al jaren was er in Haarlem een plek waar kunstenaars elke dag tot ver na middernacht bijeenkwamen. Andere steden, veel groter dan Haarlem, hadden zoiets niet, ondanks talloze pogingen daartoe. Haarlem had iets waarvoor “een zekere verwondering zo niet respect geboden” was, aldus Bomans.
Op deze beroemde plek zullen wij ons weer even terug in de tijd wanen. Daar waar Bilderdijk in 1831 het loodje legde, waar schilders, musici, schrijvers en journalisten hun aspiraties deelden, waar het culturele uitgaansleven met name in de jaren ’50 floreerde als in geen andere stad, waar onze eigen Harry Mulisch brouilleerde met de sociëteit en persona non grata werd verklaard, ofwel de plek waar zich ooit het bruisende Haarlemse leven afspeelde. Een plek om trots op te zijn en goede oude tijden te doen herleven! SITE

Live:
Memory Monroe
"This Diamond is everybody's best Friend!"

Charles the Wizard

Burlesque starlet Lady Stardust

DJ Charley
Rhythm
(Burlesque FreakOut, RaZzin', Amsterdam BeatClub)

 
Memory Monroe:
Door haar voorliefde voor alles uit de jaren ’50 is memory Monroe meer dan alleen een look-a-like. Hoewel ze Marilyn tot in de puntjes perfect imiteert, is ze ook meer dan een imitator. Ze herleeft Marilyn Monroe! Memory Monroe brengt een ode aan Marilyns acteer- en zangtalent en aan haar sexy uitstraling waarachter een zeer verleidelijke, maar heimelijke kwetsbaarheid verborgen lag.
This is a night to dress up for party time.
Our dj's are inspired by the coolest, swingiest, funkiest and most fun of
vintage and retro sounds: ... a fine blend of old, new and timeless party music.

Retrolicious is een overkoepelende naam voor kleine en grotere dansfeesten die op diverse locaties plaatsvinden.
Van Retro Style DJ en VJ tot aan avondvullend programm met live entertainment!
Thema's zijn o.a. 1920's - Burlesque, Soul, Fifties, Sixties etc.

Retrolicious DeeJays Play their records here too:
see www.AmsterdamBurlesque.nl and www.AmsterdamBeatClub.nl

 

s..z


Retrolicious is Produced by Madame Risquée

YES! I want to receive Madame Risquée's
Burlesque Newsletter
WHAT IS THIS
.

retro

ARCHIVE:


12-3-'11 Twenties
party Haarlem

 


zie ook:www.razzin.me - Varieteshow.com
AmsterdamBurlesque.com
- BurlesqueDJ.com

 

 

 

da

retro

Voor boekingen en meer informatie:
info@MadameRisquee.com